Állatvédők tornáztatták meg a falusiakat?

Infostart
2007. szeptember 2. 08:06
Fürge ragadozók ezreit kergették egy finn kisváros lakói, miután az egyik közeli bőrfeldolgozó telepen álló ketrecekből ismeretlenek nyérceket engedtek szabadon.

A telepen nevelt 2.500 nyércet engedtek ki hajnalban nem lelakatolt ketreceikből a tettesek, akik a rendőrök szerint állatvédelmi aktivisták lehetnek.

Az állomány felét délelőttre összefogdosták, és még több napba is beletelhet, mire a többit is sikerül elkapni, ha egyáltalán sikerül.

A rendőrség azért gyanakszik állatvédőkre, mert az elkövetők három betűt festettek az egyik siló oldalára, egy rövidítést, amelynek finn megfelelője annyit tesz: Állatfelszabadítási Front.

A helyi rendőrkapitány, Mika Jylha hozzátette: ezt persze bárki felírhatta.

Ugyan nem ebből az okból, de nemrég egy olaszországi repülőtéren fogtak be csaknem száz nyulat, mivel az állatok rettentő mód elszaporodtak a hatalmas füves területen.

A tapsifülesek valódi káoszt okoztak: ellepték a kifutópályákat, és többen a gépek kerekei alatt pusztultak el. Megzavarták a földi radart is, amelyet azért szereltek fel, hogy megelőzzék egy 2001-es tragédia megismétlődését, amikor 118 ember veszette életét.

A repülőtér vezetői szokatlan lépésre szánták el magukat: három órára felfüggesztették a gépek indítását és fogadását, hogy lehetővé tegyék a szakértőknek a nyolcvan nyúl befogását. Az állatokat a Milánó melletti nemzeti parkba szállították.