Darázskolónia támadt a turistákra az erődben

Infostart
2007. augusztus 29. 07:13
Darázskolónia támadt turistákra egy ötödik századi sziklaerődben Sri Lankán. A támadás miatt az emberek eszeveszetten menekülni kezdtek.

Hírügynökségi jelentések szerint legalább 85 turistát kórházba vittek, míg sokaknak a helyszínen, a vár lábánál adtak elsősegélyt.

A Szigirija-szikla, amely 160 kilométerre fekszik a fővárostól, Colombótól északra, az UNESCO Világörökségi listáján is szerepel. Híresek az erődben látható freskók, amelyek meztelen mellű asszonyokat ábrázolnak.

Évente több százezer turista látogat el az erődhöz, hogy megcsodálja a képeket. Õket arra kérik, maradjanak csendben, hogy ne izgassák fel a darazsakat.

A hatóságok nem használnak vegyszereket vagy füstöt a rovarok kiűzésére, mivel attól tartanak, hogy azok megrongálnák az 1.500 éves falfestményeket, amelyek Szigiriaji szüzek néven ismertek.

A darázstámadás helyszínének kiürítésében és áldozatainak kórházba szállításában a hadsereg is segített. A rendőrség tájékoztatása szerint a kórházba vitt emberek között nincs külföldi.