Kegyetlen módszerekkel űzték el a hajléktalanokat

Infostart
2007. augusztus 28. 22:50
A széleskörű tiltakozás miatt felfüggeszti azt a rendelkezését Párizs egyik külvárosának polgármestere, amely lehetővé tette, hogy spray-vel űzzék el a hajléktalanokat.

Argenteuil polgármestere, Georges Mothron a település képviselő-testületének döntése után engedélyezte, hogy a város központjában lévő bevásárlóközpont elé olyan szert permetezzenek, amelynek erős szaga elűzi az ott tartózkodó hajléktalanokat.

A francia település városvezetése azt követően fordult ehhez a módszerhez, hogy megelégelte: semmilyen más módon nem tudja kiköltöztetni a 15-20 hontalant a város főteréről.

"Próbáltuk finoman, erővel, majd vízsugárral, de egyik sem használt. Nem viccből folyamodtunk ehhez a módszerhez. Biztonságos megoldást kerestünk, és ez a spray az volt" - közölte Georges Mothron.

A szociális miniszter, Christine Boutin az emberi méltóság elleni elfogadhatatlan támadásnak nevezte az esetet. A kritika hatására Párizs külvárosának polgármestere felfüggesztette a rendelkezést.

Az esetet bírálták a politikai élet valamennyi oldaláról, és több civil szervezet is tiltakozott az embertelen bánásmód ellen.