"Meghaltál már?" "Nem talált, haver!"

Infostart
2007. augusztus 27. 09:04
Ausztráliában kilenc évre ítéltek egy férfit, aki többször megszúrta a barátját, majd egy sziklával kétszer fejbe vágta. A sértett túlélte a támadást, és a barátság is megmaradt.

A húszéves Christopher Keen és James Gilders barátok voltak. Kapcsolatuk azután romlott meg, hogy Keennek az a gyanúja támadt: a másik férfi lefeküdt a barátnőjével.

A gyilkossági kísérlet egy elhagyatott börtön területén történt, ahova a két fiatalember a falon keresztül mászott be.

A féltékeny férfi először nyakon szúrta a barátját, majd a földre lökte. Ezután egy sziklával kétszer megütötte a fejét, majd ismét megdöfte.

Amikor úgy érezte, végzett, megkérdezte: "Meghaltál már?" Megrökönyödésére Gilders megszólalt és azt mondta: "Nem talált, haver!"

A sértett ezután felállt, majd kezet rázott támadójával. Christopher Keen magára hagyta a súlyosan sérült társát, aki kihívta a mentőket.

James Gilderst kórházba vitték, ahol törött állkapoccsal és szúrt sebekkel kezelték. A nyakán lévő egyik vágás közel volt a torokban futó vénához.

A megszúrt, leütött férfi nem tett feljelentést, az eset akkor derült ki, amikor Keen egy más okból kezdett rendőrségi kihallgatáson beismerte tettét.