Leretusálták a fotóról az elnök háját - nézze meg!

Infostart
2007. augusztus 23. 13:03
Retusálta a francia elnökről készült fotót a Paris Match francia hetilap. Nicolas Sarkozyt amerikai nyaralásán kenuzás közben kapták lencsevégre, és az eredeti fotón jól látszik, hogy úszógumija van, míg a lapban már egy módosított változat jelent meg, amelyen "leradírozták" az elnök plusz kilóit.

A trükköt a L'Express leplezte le: a lap publikálta a kép eredeti és retusált változatát is, így tehát jól látszik, hogy a Paris Match szerkesztői úgy gondolták, ráfér egy kis slankítás az elnökre.

A L'Express idézte a Paris Match magyazázatát is, amely szerint a hurkák csak azért dudorodtak olyan feltűnően Nicolas Sarkozy nadrágjának derekánál, mert az elnök éppen ült, és hogy csupán világosítani próbáltak a képen.

"A korrekciót eltúlozták a nyomtatás során" - mondta a lap képviselője a L'Expressnek.

A francia elnök minden bizonnyal szándékosan választotta családi nyaralása célpontjául az Egyesült Államokat, akciója tudósítók szerint valóban javított az amerikai-francia kapcsolatokon.

Nicolas Sarkozy kikapcsolódása azonban nem volt zavartalan: egy alkalommal összevitatkozott két amerikai fotóssal, akik le akarták fényképezni, míg a New Hampshire-i luxusvillában tartózkodott családjával.

A francia média sem bánt kesztyűs kézzel az elnökkel: nyomást gyakorolt Sarkozyre, hogy hozza nyilvánosságra utazásának pénzügyi részleteit, valamint ismerje be, hogy két vagyonos család vendégeként tartózkodott az Egyesült Államokban.