Gyermekgyilkosságot használt ki a néhai elnök lánya?

Infostart
2007. augusztus 23. 05:46
Azzal vádolják Francois Mitterrand néhai francia elnök lányát, hogy egy szörnyű gyermekgyilkosságot használt fel nemrég megjelent regénye megírásához és népszerűsítéséhez.

Mazarine Pingeot - a volt elnök törvénytelen lánya - tagadja, hogy közvetlen kapcsolat lenne Le Cimetiere des poupees (A babák temetője) című könyve és a három gyermekét meggyilkoló Véronique Courjault esete között.

Véronique Courjault pere jövőre kezdődik, a vád szerint három gyermeke közül egyet Franciaországban, kettőt Szöulban ölt meg, amikor a dél-koreai fővárosban élt.

A nő elismerte a szöuli gyilkosságokat, és azt is, hogy a holttesteket a fagyasztóban tárolta. Férje tagadja, hogy köze lenne a bűncselekményhez, de az ügyészség bűnrészességgel vádolja.

Megigézte

Mazarine Pingeot regénye egy nőről szól, aki megöli és a fagyasztóba teszi a gyermekét.

Véronique Courjault anyja levelet írt a szerzőnek, amelyben - ahogy egy rádióinterjúban elmondta - azzal vádolja, hogy felhasználta a Courjault család nevét könyvének népszerűsítéséhez.

Mazarine Pingeot azt nyilatkozta, hogy a Courjault-ügy megigézte, akárcsak minden gyermekgyilkosság.

"A gyermekgyilkosságok gyakori szereplője a fagyasztó. A regényemben az anya azt gondolja, hogy megölésével a gyermekét érintetlenül megőrizheti magának, ezért van szimbolikus jelentősége a fagyasztónak" - fejtette ki az írónő egy rádióműsorban.