Az elvonókúráról a díjkiosztóra vonulhat a sztárénekesnő

Infostart
2007. augusztus 23. 21:48
Amy Winwhouse vezeti a Mercury Music Prize jelöltjeinek listáját, a brit énekesnő ugyanis optimális esetben akár négy elismeréssel is gazdagodhat.

A 23 éves popdíva nemrég egészségi állapotára hivatkozva ugyan lemondta az Egyesült Államokban tervezett koncertjeit, barátai azonban bíznak abban, hogy hamarosan felépül, és részt vehet a díjkiosztón.

Amy Winehouse, aki jelenleg elvonókúrán van, Beverly Knight-tal, Corinne Bailey Rae-el, Joss Stone-nal és Jameliával verseng a legjobb brit énekesnő címért.

Amy Rehab című számával a legjobb dal díjáért is megmérkőzik, az elismerésért a többi mellett Robin Thick, Ne-Yo és Amerie is versenyre kel.

Az énekesnő felépülését több pályatársa is nagyon várja. Jamelia szerint egyszerűen fantasztikus, amit Amy a zenében csinált, a 19 éves Rihanna, akinek Umbrella című száma tíz héten át vezette a brit slágerlistákat, azt mondta: már háromszor megvette Winehouse Back to Black című albumát, az előzőeket ugyanis barátai ellopták tőle.

Édesanyja szerint a sztár, amióta híres lett, meggondolatlan, sosem foglalkozik tettei következményével. Az önpusztítás újtára lépett, és szerencse, hogy egyáltalán életben van.