Az ENSZ helyett a sztriptízbárban "képviselte" a hazáját

Infostart
2007. augusztus 19. 20:27
Bocsánatot kért a választóktól az ausztrál ellenzéki pártvezér, aki az ENSZ helyett egy New York-i sztriptízbárban "képviselte" a hazáját.

Az ellenzéki Munkapárt vezetője ENSZ-megfigyelőként járt még 2003 szeptemberében New York-ban, és a hivatalos látogatás idején elment egy manhattani sztriptízbárba. Emiatt most írásos közleményben kényszerült bocsánatot kérni választóitól.

Ausztráliában az év végén tartják a parlamenti választásokat, és Kevin Rudd nagyon jól áll a versenyben. New York-i dorbézolása azonban nem emiatt lepte meg a választókat, hanem azért, mert az erősen vallásos Ruddot eddig kissé unalmas, érzéketlen fickónak tartották.

A Sunday Telegraph, a legnagyobb példányszámú ausztrál bulvárlap ráadásul azt is kiderítette, hogy Rudd olyan botrányosan viselkedett a Scores nevű mulatóhelyen, hogy onnan a társaságával együtt kidobták.

Közleményében Rudd elismeri, hogy ellátogatott a sztriptízbárba, de - mint írja - arra nem emlékszik pontosan, mi történt, mert túl sokat ivott. Bocsánatot kért azért, ha bárkinek kellemetlenséget okozott, írta, hozzátéve, hogy a feleségének azonnal bevallotta a botlását.

Rudd tavaly lett a munkapárt vezetője, s azóta szinte az egekben szárnyal a népszerűsége. Azt egyelőre nem tudni, árt-e majd a választási esélyeinek a botrány, vagy a várakozásoknak megfelelően az év végére ő lesz az ország kormányfője. Valószínűleg ez utóbbi következik be, hiszen az ausztrálok megbocsátóak - így lehetséges, hogy választottak már kormányfőnek sörivó bajnokot is Bob Hawke személyében.