Mi a rosszabb: az óriáscsótány vagy a botrányhősnő?

Infostart
2007. augusztus 14. 21:15
Átzuhanok egy sakktáblán, felfal egy hatalmas csótány, Jordan gyerekeinek dadusa vagyok - néhány a britek legrettenetesebb rémálmai közül - derült ki egy felmérésből.

A britek három százalékának vannak minden éjszaka rémálmai, de hetente legalább egyszer majdnem minden negyedik - 23 százalékuk - sikoltozva vagy verítékben úszva ébred emiatt.

A Travelodge szállodalánc felméréséből az is kiderült, hogy a legtöbb ember menekül, fuldoklik vagy csapdába esik rémálmában. Sokukat ellepik a bogarak és a kígyók, bennragadnak egy kísértetjárta házban, belezuhannak egy hatalmas húsdarálóba, vagy hirtelen meztelenül találják magukat a nyílt utcán.

A legtöbb rémálmot a stressz okozza, a második leggyakoribb ok pedig az, ha lefekvés előtt horrorfilmet néztek. Az idei hatalmas áradások miatt is sokaknak vannak rémálmai Nagy-Britanniában.

A megkérdezett kétezer ember 7 százalékának a rémálmai viszont a hírességekhez - például John Major volt miniszterelnökhöz, illetve a Jordan néven ismert egykori modellhez, Katie Price-hoz - kapcsolódnak.

Nagy-Britannia "rémálom-fővárosa" Belfast, ahol a megkérdezettek 43 százaléka számolt be arról, hogy a felmérés előtt héten legalább egyszer rosszat álmodott. Az ellenkező véglet Liverpool, ahol csak a megkérdezettek 9 százaléka számolt be rémálmokról.

"Az aránylag ritka, hogy valakit óriási csótány fal fel álmában, de vannak általánosan elterjedt rémálmok. Ha valakit üldöznek álmában, az a stresszre adott reakció. A félelem és a szorongás jele, ha valaki arról álmodik, hogy megtámadják" - magyarázta az álomszakértő.