Félszáz embert ölt meg a sakktáblás gyilkos

Infostart
2007. augusztus 14. 06:02
Várhatóan jövő hónapban áll bíróság elé Moszkva hírhedt sorozatgyilkosa, akire 49 gyilkosságot tudtak rábizonyítani a hatóságok.

Alexandr Pichushkin állítólag azt tervezte, hogy sakktáblája minden egyes kockájára feljegyzi egy-egy áldozata nevét. Odáig nem jutott, hogy 64 embert öljön meg, állítása szerint azonban 61 ember halála fűződik nevéhez. A hatóságok 49 gyilkosságot tudtak rábizonyítani.

A 33 éves férfi Moszkva egyik parkjában szedte áldozatait, akik szinte mindannyian 50 és 70 év közötti férfiak voltak. A nyomozók eddig 14 holttestre találtak rá.

Alekszandr Pichushkin állítása szerint olyan embereket gyilkolt meg, akiknek rendkívül problémás életük volt.

Az egyik rendőr szerint a bolti eladóként tevékenykedő férfi az a fajta gyilkos, aki úgy érzi: megszabadítja áldozatait azoktól a szenvedésektől, amelyeket a földi élet jelent számukra.

A férfi naplójából az is kiderült, hogy nagyon szeret sakkozni, sőt, egy sakktábla vázlatrajza is szerepelt benne, amelynek kockáin feltüntette az egyes gyilkosságok adatait: az időpontokat és a helyszíneket.

A sorozatgyilkos a jövő hónapban áll bíróság elé, és minden bizonnyal életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat.

A nyomozók egyelőre nem ismerik az összes gyilkosság körülményeit, sem a férfi indítékát, de mint mondják, a nyomozás még nem ért véget.

Moszkva eddig ismert legbrutálisabb sorozatgyilkosaként Andrej Chikatilót tartják számon, aki 52 gyermeket és fiatal nőt ölt meg. Õt 1992-ben fogták el.