Kamerákkal keresik a föld alatt rekedt bányászokat - képekkel és videóval

Infostart
2007. augusztus 13. 12:58
Földalatti kamerákkal kutatnak az egy hete balesetet szenvedett utahi bányászok után, de egyelőre nyomát sem találják a hat eltűntnek. A mentőalakulatoknak fogalmuk sincs, hol lehetnek a szerencsétlenül jártak, de a vizsgálatok szerint a bányában nincs annyi oxigén, amennyi elegendő lenne a túléléshez.

A múlt hétfőn omlott be a huntingtoni bánya - és egyelőre azt sem tudják, mi volt a szerencsétlenség oka. A bánya egyik tulajdonosa szerint földrengés történt - az amerikai szeizmológusok viszont nem észleltek ilyent a baleset idején. A tapasztalt földmozgást szerintük éppen a bánya beomlása okozta.

Azóta semmit nem tudnak hat bányászról, akik nem adnak életjeleket. A mentőalakulatok már két lyukat fúrtak a földbe, amelyen keresztül kamerát engedtek le. Eddig azonban csak a bányászok felszerelését fedezték fel - az emberek nyomát nem.

Bár a remény egyre csökken, a mentőalakulatok úgy dolgoznak, mint ha a hat bányász még életben lenne. A munkájukat azonban nehezíti, hogy a földrengés-veszély miatt nem tudnak folyamatosan ásni a beomlott alagútban.