Harminc éve halott, de még mindig nagy üzlet a Király - képekkel

Infostart
2007. augusztus 13. 05:14
Elvis Presley halálának 30. évfordulójáról emlékeznek meg augusztus 16-án. Rajongók tömegeit várják Memphisbe, hiszen a Király még mindig jó üzlet: lemezeiből immár több mint egymilliárd példányt adtak el.

A megemlékezésre 50-70 ezer rajongót várnak a memphisi Gracelandbe a szervezők. "Ez lesz minden idők legnagyobb szabású Elvis hete" - ígéri az eseménysorozat szóvivője.

Többek között Elvis Expót, valamint kirándulásokat szerveznek a Király tupelói szülőházába, amelynek során útba ejtik azt a boltot is, ahol az édesanyja megvette az első gitárt Elvis számára.

A legnagyobb esemény azonban az éjszakai gyertyás virrasztás lesz, amelyet a Király egyik legjobb barátja, George Klein vezet majd.

Az ünnepségsorozat egyébként nem koncentrálódik Memphisre; Honolulun már júliusban leleplezték Elvis életnagyságú bronzszobrát, emlékezve arra a koncertre, amelyet 1973-ban adott.

A Király tiszteletére csokoládét hoz forgalomba a Hershley; a mogyoróvajas-banánkrémes szelet arra bíztatja a fogyasztókat, hogy "éljenek úgy, mint a Király".

A Harley-Davidson korlátozott számban már árulja Elvis-motorjait, és az idén újra a mozikba kerül a Király 24 filmje is.