Kígyókkal és egy krokodillal akart felszállni a repülőre

Infostart
2007. augusztus 12. 19:59
Kígyókkal teli szákkal akart felszállni a repülőre egy férfi, aki azzal védekezett: nem tudta, hogy élő hüllőket nem lehet kézipoggyászban szállítani.

A 22 éves férfi a Egyiptomból Szaúd-Arábiába utazott. A kézipoggyászában kígyókat, egy bébi krokodilt és egy kaméleont akart felvinni a gépre.

A biztonságiak arra figyeltek fel, hogy különös képet mutat a gép, amikor a poggyászt átvilágították. Kis híján szívrohamot kaptak, mikor kinyitották a poggyászt és meglátták benne a kígyókat - köztük egy kobrát, amelyik azonnal megpróbált elmenekülni.

Az állatokat elkobozták, és a kairói állatkertbe szállították - a férfi viszont minden gond nélkül hazautazhatott a járattal.

Egyiptomból nem szabad élő hüllőt kivinni, az utas azonban azt állította, hogy nem tud a tilalomról. Azt mondta, hogy a hüllőket egy szaúdi egyetem rendelte meg tudományos kutatás céljára.

Májusban egy másik szaúd-arábiai férfit kaptak el a kairói repülőtéren, aki 700 élő kígyót próbált meg kivinni az országból a kézipoggyászában. Õ eladásra szánta a kígyókat, mert a hüllőket Szaúd-Arábiában előszeretettel tartják a boltokban, vagy otthon háziállatként.