Üldözik az eltűnt kislány szüleit: "Tűnjenek el Portugáliából!"

Infostart
2007. augusztus 10. 05:32
Támadás kereszttüzébe kerültek a május végén eltűnt Madeleine McCann szülei. A Praia da Luz-i lakosok azt szeretnék, ha a házaspár eltűnne végre, mert rossz hírét keltik a városnak.

"Az emberek közül egyre többen azt akarják, hogy McCannék eltűnjenek Praia da Luzból. Ez egy csendes hely volt, ahol az emberek a turistákból éltek. Most viszont a külföldiek elkerülik a várost, mert azt hiszik, hogy nem biztonságos a gyermekeik számára. Sorra mondják le a szobafoglalásokat" - nyilatkozta Francisco Pagarete, az eddigi egyetlen gyanúsított, Robert Murat ügyvédje.

A portugál sajtó is megkeseríti a házaspár életét. Miután a nyomkövető kutyák vérnyomokat fedeztek fel a hálószoba falán, ahonnan Madeleine eltűnt, a lapok azt írták: Kate és Gerry McCannt gyanúsítottként kezeli a rendőrség, Nagy-Britanniában pedig megfigyelés alá helyezték a barátaikat, akikkel együtt nyaraltak a portugáliai üdülőhelyen. Az információt a portugál és a brit rendőrség is cáfolta.

A McCann házaspár már többször nyomatékosan közölte: nem térnek haza Nagy-Britanniába Madeleine nélkül. A család barátai azonban attól tartanak, hogy a házaspárt "elüldözik" majd Portugáliából.

A házaspárt szerda óta nem meri beadni kétéves ikreit az Ocean Klub bölcsődéjébe, ahova eddig Sean és Amelie járt. A lépést azzal magyarázták, hogy a többi szülőt zavarja a sajtó élénk érdeklődése.

A lagosi polgármester, Julio Barroso megpróbálta megvédeni a házaspárt. Szerinte McCannék köztiszteletben álló emberek, akinek joguk van Portugáliában maradni. "Mindenki tudni akarja az igaságot, de a média spekulációi valóban megosztották az embereket" - ismerte el, bár szerinte a turizmusra nincs rossz hatással a kislány eltűnése és McCannék jelenléte.