Hatalmas bajban a sztárénekesnő: "egy éven belül halott leszek"

Infostart
2007. augusztus 10. 09:25
Drogok, pia, túladagolás - az utóbbi évek egyik legtehetségesebb énekesnője, Amy Winehouse-ról zenéje mellett mostanában botrányai miatt is sokat olvasni. Az előadó barátai aggódnak, egyiküknek az az érzése, mintha az énekesnő "megnyomta volna az önmegsemmisítő gombot".

Háromnapos kábítószeres túrán vett részt Amy Winehouse, mielőtt túladagolás miatt kórházba kellett szállítani. Az énekesnő ecstasyt, kokaint és a lovak nyugtatására használt ketamint szedett be, ráadásul mindezt vodkával és whiskyvel öblítette le.

Amy Whinehouse egyik barátja szerint az énekesnő a háromnapos dorbézolás után halálsápadt volt, szemei pedig olyan kifejezéstelenek voltak, mint egy cápáé.

Az egyik legtehetségesebb énekesnőnek tartott Amy Whinehouse pubból pubba járt, rendszeresen meglátogatva a mellékhelyiséget is. A háromnapos állandó buli saját lakásán ért véget egy spontán partival.

Megnyomta az önmegsemmisítő gombot?

A művésznőt végül szerda hajnali egy órakor kellett sürgősen kórházba szállítani, ahol azonnal adrenalininjekciót kapott és kimosták a gyomrát.

"Olyan volt, mintha megnyomta volna az önmegsemmisítő gombot. Kokaint, különböző tablettákat és ketamint kapkodott be, vodkával és Jack Daniel's-szel. Még Amy is azt mondta, hogy egy éven belül halott lesz" - mondta az énekesnő férjének egyik aggódó barátja.

"Úgy nézett ki, mint egy zombi - fehér volt, mint egy lepedő és remegett. Soha nem felejtem el a szemeit. Kifejezéstelenek voltak, mint egy cápának" - tette hozzá a barát, majd így folytatta: "Volt egy pillanat, amikor felvette a rózsaszín gitárját és énekelni kezdett. Akkor azt gondoltam: 'Igen, a csaj visszatért'. De aztán úgy kezdett viselkedni, mint egy hatéves, jajgatott és sírt".Amy Whinehouse egyébként éppen egy zenei fesztiválról érkezett vissza Londonba Chicagóból hétfő délután, majd rögtön az egyik reptér közeli pub-ba ment a férjével.

"Igazán szürreális volt őket itt látni, hiszen ez nem az a hely, ahol túl gyakran fordulnának meg rock'n'roll sztárok. Általában csak három öreg pasas üldögél itt" - mesélte az egyik helybeli szemtanú.

A pár aztán még jó pár pubot végigjárt, mígnem az énekesnő kórházban kötött ki. Később hazaengedték, miután kiadója egy hivatalos közleményben idegkimerültséggel magyarázta Amy Winehouse kórházi kezelését.

Amy "Byron" Whinehouse

A The Sun brit bulvárlap ugyanakkor úgy tudja, hogy az énekesnő azzal sokkolta barátait, hogy az 1824-ben, 36 éves korában elhunyt romantikus költőhöz, Lord Byronhoz hasonlította magát.

Az már korábban is köztudott volt, hogy az énekesnő szívesen nyúlt a marihuánához és a kokainhoz. A közelmúltban azonban erősen inni is kezdett, emiatt elmaradtak koncertjei és többször is botrányt okozott.

Talán ideje lenne egy elvonókúrának...