Több élete van a nagymamának, mint a macskának

Infostart
2007. augusztus 9. 04:46
Edith Manningnak több élete van, mint a közmondásos macskának: a 87 éves asszonyt 12-szer halt meg - és ennyiszer élesztették újra.

Az asszonyt nyolcszor élesztették már újra a kórházban, háromszor mentőautóban, egyszer pedig a közösségi ház egyik alkalmazottja mentette meg így az életét. Azért állt már ilyen közel a halálhoz, mert súlyos szívbetegsége van: a bal szívkamra károsodása miatt a szíve egyszerűen megszűnik verni.
A somerseti Weston-super-Mare-ben élő asszony azonban elhatározta: semmiképpen nem hal meg, amíg táviratot nem kap a királynőtől - vagyis a 100. születésnapjáig - de inkább még tovább. "Legalább 104 éves koromig kell élnem, hogy még három évig mindenkinek büszkén mutogathassam a királynő táviratát" - mondta.

Lehet, hogy ez nem sikerül neki, mert az állapota egyre romlik: az elmúlt másfél évben 11-szer kellett visszahozni az életbe. Először három éve "halt meg" a kórház felé száguldó mentőautóban. "Ez a roham nagyon súlyost károkat okozott a szívében" - hangsúlyozta 58 éves lánya.

Edith Manningnak egyébként öt gyermeke, 11 unokája és 17 dédunokája van. "Ilyen család mellett ki nem akarna örökké életben maradni?" - viccelt az idős hölgy, aki valószínűleg a helyi kórház minden ágyában feküdt már, olyan gyakran szorul ápolásra.