"Nem néz úgy ki, mint Pamela Anderson, de tényleg életet ment!" - Képek az élő mentőövről

Infostart
2007. augusztus 9. 05:19
Nem néz úgy ki, mint Pamela Anderson vagy David Hasselhoff, viszont egyszerre nyolc embert képes kimenteni a tengerből Whizz, a három éves újfundlandi.

Whizz nem olyan vonzó, mint a Baywatch sztárjai - vannak viszont úszóhártyás mancsai és elképesztő ereje, amellyel egyszerre nyolc embert képes kivonszolni a habokból.

Az újfundlandi kiváló úszó, olajos bundája pedig segíti abban, hogy fennmaradjon a víz színén, és nagyszerűen szigetel is.

Whizz rendszeres edzésben van - partnere ebben a 11 éves Ellie Bedford. A kislánynak az a feladata, hogy megnyugtassa a bajba került embereket, és elmagyarázza nekik, hogy Whizz hamarosan biztonságba helyezi őket.

Whizz és Ellie a tengerészet swansea-i mentőalakulatánál szolgálnak; az egység feladata a Bristoli-csatornából kimentse a fuldoklókat. Kiképzőjük, David Pugh szerint a kislány és a kutya máris nagyszerűen együtt tud működni.

"Bámulatos csapatot alkotnak, nagyon hatékonyak együtt" - áradozott a vízi mentő, aki egyúttal Whizz gazdája. Az állat 1,8 méter magas, ha két lábra áll, és éppen kétszer annyit - 62 kilót - nyom, mint a kislány.

Ellie azonban egyáltalán nem fél a barátságos óriástól. "Nagyon kedves kutya; ha bajba jutott embert lát, azonnal a segítségére akar sietni" - mondja róla Ellie, aki bevallotta: eleinte félt a víztől, de hála Whizznek, már egy csöpp félelmet sem érez.

Whizz a legendás Jack nyomdokaiba lépett; a labrador a harmincas években 27 embert mentett meg a vízbefúlástól. A hős állat szomorú véget ért: véletlenül patkánymérget evett, és elpusztult.