Itt az új városi őrület, a varázskerék - videóval

Infostart
2007. július 20. 20:21
Biciklipótkeréknek tűnhet, valójában azonban egy teljesen új városi közlekedési eszköz a Magic Wheel, amit egy, a rollerezést megunó svájci tervező alkotott meg.

A Magic Wheelnek (Varázskeréknek) nincs kormánya, se fékje, egy pénzérményi területen képes körbefordulni, és még gyors is: óránként akár 32 kilométert is megtehet vele, aki elég bátor, hogy felálljon rá.

Az eszköz kereskedelméért felelős Kevin Johnston szerint néhány óra alatt bárki képes megtanulni, hogyan hajtsa a különleges kereket, a gördeszkások és a rollerezők azonban előnyben lehetnek.

Mivel a Magic Wheelt - amelyet körülbelül 45 ezer forintnak megfelelő összegért lehet megrendelni - nem szerelték fel kormánnyal, irányt váltani a súlypont megváltoztatásával lehet, és fék sem kell, elég csupán letenni a lábunkat.

"Kísérleteztünk olyan verzióval is, amin volt fék, de kiderült, hogy sokkal jobban működik anélkül. Ha hirtelen kell megállni, egyszerűen csak le kell ugrani és elkapni a fogantyút, de az se baj, ha a kerék a földre dől" - magyarázta Kevin Johnston.