Négy hónapig élt az ellenfél fogával a fejében

Infostart
2007. július 18. 20:31
Egy ausztrál rögbijátékos több mint négy hónapig hordta fejébe beágyazódva egyik ellenfele fogát, mielőtt az orvosok eltávolították.

Ben Czislowski homlokát április 1-jén kellett összeölteni a bal szeme fölött, miután egyik ellenfelével ütközött. A sérült terület azonban később elfertőződött, a gyulladás már a szemet fenyegette, amikor az orvosok végre megtalálták a baj gyökerét, a kitört fogat.

"Ma már nevetek rajta, de az orvosok azt mondták, hogy sokkal komolyabb is lehetett volna a dolog" - mondta a 24 éves sportoló, aki a hálószobai asztalán tartja a fogat.

A baleset a Brisbane-Wynnum mérkőzésen történt, amikor Ben Czislowski ütközött a Wynnum játékosával, Matt Austinnal. Utóbbi több fogát is elvesztette, valamint eltört az állkapcsa.

Ben Czislowski egyébként arra készül, hogy a fogat visszajuttatja jogos tulajdonosának, de addig még nézegeti egy kicsit.

Az eset nem példátlan, 2004-ben Shane Millard, a Widnes játékosának fejébe tört bele az egyik ellenfél foga, 2002-ben pedig a Wiganben szereplő Jamie Ainscough kezét kis híján amputálni kellett a gyulladás miatt, az orvosok az utolsó pillanatban azonosították a bajt okozó beágyazódott fogat.