Félmilliárd forint egyetlen virágsziromért

Infostart
2007. július 18. 07:32
Egyetlen, londoni vasútállomás folyosóján heverő virágszirom miatt követel 550 millió forintnak megfelelő összeget egy brit férfi egy virágárustól, amiért elcsúszott rajta és megsérült a gerince.

Mankóval a hóna alatt érkezett a bírósági tárgyalás helyszínére az a férfi, aki 1,5 millió fontot követel egy virágüzlettől.

Azt állítja, azért sérült meg a gerince, mert egy olyan virágszirmon csúszott el az egyik londoni vasútállomás folyosóján, amit a virágosnak kellett volna feltakarítania.

A virágüzlet vezetője, Bella Patel állítja: nincs bizonyíték arra, hogy a sárga virágszirom az ő üzletükből származott volna.

A férfi, Brian Piccolo szerint azonban a virágos feladata lett volna, hogy tisztán tartsa az üzlet előtti területet.

Söpörhettek volna

A banki alkalmazott a bíróságon elmondta: a négy évvel ezelőtt történt baleset óta teljesen megváltozott az élete, egészségi állapota pedig folyamatosan romlik. Most mankót használ, de az orvosok semmi jóval nem kecsegtetik: hamarosan valószínűleg kerekesszékbe kerül.

Az ügyben döntő bíró is úgy vélte, hogy a virágüzletben dolgozóknak kötelező lett volna eltakarítani a bolt elől a növényi hulladékokat, amelyek potenciális veszélyforrást jelentettek az arra járóknak.

A kártérítés összegét csak eztán határozza meg a bíróság, a pórul járt férfi akár 1,5 millió fontot (550 millió forintot) is kaphat.