Egy római templomé "a legjobb kerti bódé" elismerő cím - képpel

Infostart
2007. július 13. 07:09
Nagy-Britanniában egy férfi egy római templomhoz hasonló építményt húzott fel a kertjébe. A timpanonnal és ión oszlopfőkkel díszített alkotás csak méretében tér el azoktól, amelyeket a rómaiak építettek isteneik tiszteletére.

A readingi férfi négy évvel ezelőtt határozta el, hogy fából készült kerti szerszámos bódéja helyett egy grandiózusabb építményt emel. Az elektromérnök először nem kapott engedélyt ehhez a felsőbb hatóságtól: a feleségétől.

A 61 éves Tony Rogers azonban később mégis kivívta neje támogatását, amely nélkül valószínűleg nem ért volna el ekkora sikert.

Hogy miért egy templom lett az alkotás? A család egyszer Chelsea-be ment egy virágvásárra, ott láttak egy ilyen standot. Az asszony azonban először azt mondta: nem akarok templomot a kertembe, de később meggondolta magát.

Az ambiciózus vityillótervező csaknem 700 jelentkezőt maga mögé utasítva nyerte meg az év legjobb kerti bódéjának kivitelezéséért járó díjat Nagy-Britanniában.

Az építkezés előtt egy számítógépes szimulációt is készített, hogy előre látható legyen: hogyan mutat majd a hátsó udvarban a római templom.

Ha látni akarja az építményt, kattintson ide.