Szabadon jár-kel a kegyetlen pedofil

Infostart
2007. június 26. 20:21
Felügyelet nélkül, szabadon él Londonban egy pedofil, akit Ausztráliában élete végéig rács mögött tarthattak volna, ám inkább hazatoloncolták Nagy-Britanniába. Ott azonban egy joghézag miatt nem számít veszélyes bűnözőnek.

A 62 éves William Gallagher az utóbbi 30 év nagy részét börtönben töltötte, mivel több alkalommal is kegyetlenül, szexuálisan bántalmazott kisfiúkat.

A legutóbbi ítélet után Ausztrália életfogytiglan rács mögött tarthatta volna a férfit, de inkább visszatoloncolta Nagy-Britanniába.

Hazaérkezésekor a brit törvényeknek köszönhetően teljesen tiszta lappal indult, mivel az országban még nem követett el bűncselekményt. Bár előélete miatt a rendőrség megfigyeli, ezt csak ímmel-ámmal teszi, és a hírek szerint sokszor szem elől tévesztik.

William Gallagher jelenleg egy hajléktalanszállón lakik, egy ifjúsági szálló és egy gördeszkások által előszeretettel látogatott park szomszédságában.

A környéken lakók közül néhányan aggódnak a magát már John Hewitt-nek nevező férfi jelenléte miatt, szerintük előszeretettel sétál a buszmegállók körül, amikor a gyerekek iskolába mennek.

A rendőrség megígérte, hogy megvizsgálják az ügyet, és ha szükséges, szorosabb felügyelet alá vonják a veterán pedofilt.