Lángol az erdő Pilisborosjenőnél

Infostart
2007. június 26. 15:06
Több helyen is kigyulladt az erdő Pilisborosjenő környékén. A Fővárosi Tűzoltóság szóvivője szerint szándékos gyújtogatás történt.

Jelenleg tűzgyújtási tilalom van érvényben az erdőkben, mégis három egymástól független gócponton gyulladt meg az erdő Pilisborosjenő közelében - mondta el az InfoRádióban a fővárosi tűzoltók szóvivője.

Molnár Péter elmondta: a háromból egyet már eloltottak, egyet részben megfékeztek, a legnagyobb kiterjedésű, mintegy 600 négyzetméteres tüzet azonban csak most tudták megközelíteni a munkatársai.

Itt fennáll a veszélye annak is, hogy a fák koronája is lángra kap.

Tűgyújtási tilalom országszerte

A tűzgyújtási tilalom és a szárazság miatt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője fokozott óvatosságra inti az embereket. Dobson Tibor elmondta: a tűzgyújtási tilalom a tűzrakó helyekre is érvényes.

Mostanában naponta riasztják a tűzoltókat az erdőkbe, jelentősebb tűzesetekhez. Annak ellenére, hogy jelenleg tűzgyújtási tilalom van érvényben.

A legtöbb munkája Pest, Bács-Kiskun, Borsod, Zala és Vas megyébe van a tűzoltóknak, azaz azokon a területeken, ahol nagyobb erdők vannak.

Dobson Tibor az InfoRádióban elmondta: a tilalom értelmében sem a kijelölt tűzrakó helyeken, sem az erdős területek mellett, 200 méteren belül nem lehet tüzet rakni.

Aki ezt megszegi, az akár 100 ezer forintos szabálysértési bírságra is számíthat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Molnár Péter
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Dobson Tibor
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást