Az utcában fulladt meg, amikor kanálisba szorult a lába

Infostart
2007. június 25. 20:30
Szörnyű ítéletidő sújtja Nagy-Britannia északi és középső részét: hatalmas mennyiségű csapadék hullott, az utakon valóságos folyók hömpölyögnek. Az áradásoknak már halálos áldozata is van, egy lefolyóaknát takarító fiatal férfi.

A rendőrségi búvárok órákon keresztül próbáltak segíteni azon a szerencsétlenül járt huszonéves férfin a nagy-britanniai Hullban, akinek egyik lába beakadt a rácsok közé, miközben egy utcai lefolyóból próbálta kitakarítani az azt elzáró faágakat és köveket.

A szemtanúk látták, ahogyan az utcai víznyelőben álló férfit többször elborította a térdmagasságban hömpölygő áradat.

"Rendőrségi búvárok voltak lent vele. Vittek légzőkészüléket is neki, de nagyon-nagyon hideg volt odalenn" - mondta az egyik járókelő.

A városkában a rendőrség, a tűzoltóság, a mentők és a katonaság egyesült erővel próbál segíteni a bajba jutottakon; rengetegen keresik őket.

Ahogyan a vízszint emelkedett, a tűzoltókat az egyik utcán álló autóhoz riasztották: a járműből egy csecsemőt, két nagyobb gyereket és az édesanyjukat kellett kimenteni.

Marad a pocsék időjárás

Rengetegen kerültek életveszélybe Nagy-Britannia különböző részein: egyesek emelkedők alján rekedtek, ahol a felgyülemlett víz elöntötte az autóikat, mások szerencsésebbek voltak, mert még el tudták hagyni kocsijukat.

Több helyen kényszerszünetet rendeltek el az iskolákban és figyelmeztették a kedd reggel munkába indulókat: jól gondolják meg, hogy kilépnek-e a lakásból, mert az esőzések még nem értek véget.

A wimbledoni teniszbajnokság mai játéknapján csupán néhány tudtak megtartani, a többit elmosta az eső.

A meteorológusok nem sok jóval kecsegtetnek: egyes területeken további 50-100 milliméternyi csapadékot jósolnak egyetlen nap alatt; ennyi általában egy hónapban esik a környéken.

Az előrejelzések szerint az esőzések csillapodása után sem javul az időjárás, szokatlanul hideg köszönt ugyanis a szigetországra: a hőmérséklet jó pár fokkal elmarad majd a június végén szokásostól.