George Clooney: "Mindannyian szenvedni fogunk"

Infostart
2007. június 22. 08:39
Nem akar parkolót olaszországi háza elé George Clooney. A színész aláírt egy petíciót is, amelyben a városka lakóinak jó részével együtt az építkezés ellen tiltakozik.

Hiába vásárolt a nyüzsgő Hollywoodtól távol házat George Clonney, mindenhová követik. A színész az ellen tiltakozik, hogy a Comói-tó partján álló villája elé egy hatalmas parkolót építsenek.

A lagliói városvezetés éppen a sztár háza előtt jelölte ki a parkoló helyét, amelyre azért van szükség, mert egyre több turista érkezik a településre.

Azt a kis öblöt is be akarja építtetni a hivatal, amely szintén közvetlenül a színész háza mellett található. Ide úszó pontonhidat terveznek. Azt a kis vízparti szakaszt pedig, amit Clooney hiába próbált két éve megvásárolni, leköveznék, hogy egy új terecskét alakítsanak ki; ez vezetne a hídhoz.

A polgármester szerint ez az egyetlen módja, hogy a 900 lelkes városka megfelelően tudja kiszolgálni a turistákat, a színész azonban - aki egy évben 3-5 hónapon át lakik a tóparti villában - úgy gondolja, hogy a tömeg miatta jön éppen ide.

"Nem akarom, hogy a jelenlétem zavaró legyen az itt élők számára. Mindannyian szenvedni fogunk, ha megvalósulnak az új tervek" - mondta a Corriere della Sera című lapnak a sztár.

A színész hozzátette: eladhatná a házat és kereshetne egy másik "búvóhelyet", de imádja a városkát, és meg van győződve arról, hogy a helybeliek nagy része is ellenzi a terveket, amelyek a gyönyörű vidéket is elcsúnyítaná.

George Clooney annyira elszánt, hogy gyűlést is szervezett az elképzelés ellen tiltakozó civil szervezet tagjainak, és aláírta azt a petíciót is, amellyel a tervek ellen tüntetnek.

A sztár 2001-ben vette meg a Comói-tó partján álló Villa Oleandrát, később pedig az azzal szomszédos Villa Margheritát is megszerezte. A város vezetése engedélyezte számára, hogy átalakítsa a házakat, majd tiszteletbeli polgárrá is választotta.

Akkor Clooney levelet is írt szomszédainak: elnézést kért azért, ha jelenléte esetleg kényelmetlenséget okoz a helybelieknek, ugyanakkor megköszönte, hogy befogadták. Az aláírás csak ennyi volt: George.