Csak "kifulladt" a spiccesnek tűnő francia elnök?

Infostart
2007. június 22. 07:50
Nem volt spicces, csupán kifulladt - állítja a francia elnök. A bevallottan antialkoholista Nicolas Sarkozy a két héttel ezelőtti G8-csúcson meglehetősen bizonytalannak és vicces kedvűnek tűnt, amikor sajtótájékoztatót tartott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott megbeszélései után.

A francia államfő kedden az Elysée Palotában nyilatkozott a különös esetről, és azt állította, hogy hétfőn látta először az alakításáról készült felvételt: amikor hazaért, családja éppen a videót nézte, és meglehetősen jól szórakozott.

"Kifutottam az időből, ezért négyesével szedtem a lépcsőfokokat. Nem volt különösebb mondanivalóm, így megkérdeztem, vannak-e kérdések" - magyarázta az újságíróknak Nicolas Sarkozy.

"Egy csepp alkoholt sem ittam. Ez nem különleges érdem, egyszerűen csak nem szeretem" - tette hozzá a magyar származású francia elnök, aki az esetről készült felvételen - amelyet már több mint 15 millióan láttak az interneten - furcsán motyog, vigyorog és többször is megvonja a vállát.

Nicolas Sarkozy azt állítja, hogy egyetlen káros szenvedélye a szivarozás, de csak akkor gyújt rá, ha nem ideges, különben megfájdul a feje.

A francia politikai elit és a helyi média is azt kommunikálja: tényleg csupán arról van szó, hogy az elnök kifogyott a szuszból, a jobboldali politikus viselkedéséből azonban azóta sokan is gúnyt űznek.