Új őrület: étterem a temetőben

Infostart
2007. június 19. 11:46
Százával özönlenek a vendégek abba a nyugat-indiai étterembe, amelyet a helyi temetőben alakítottak ki. Az ahmedabádi "Szerencse Szálló" szabadtéri éttermében 22 sírt kell kerülgetniük a vendégeknek.

A ősi muszlim temető sírjait kerülgetik a pincérek, hogy kiszolgálják az étterem napi háromszáz vendégét.

"Egy kicsit hátborzongató egy sír mellett enni, de már hozzászoktam. A sírok legalább emlékeztetnek arra, hogy az élet minden pillanata értékes" - mesélte a 45 éves Uszman Vora, aki tízéves korától jár az étterembe.

Az étterem az útikönyvekben is szerepel, így rendszeresen felkeresik a városba látogató turisták - már aki összeszedi a bátorságát.

"Még gyűjtöm a bátorságot. Egyelőre halálra vagyok rémülve a sírok miatt" - vallotta be egyikük a kapuban ácsorogva.

Indiában nagyon sok régi temetőt felszámoltak, hogy felszabadítsák a telket az új épületek számára.

A Szerencse Szálló tulajdonosai azonban negyven éve úgy döntöttek, hogy nem bolygatják a sírokat, amelyek némelyikébe szufi költőket és szenteket temettek még a mogul uralom idején, a 16-18. században.

Az étteremben kilencvenféle vegetáriánus fogást kínálnak, de a legtöbben beszélgetni ülnek be tea és fehér vajas zsömle mellett.