A légierő mentette ki a bajba jutott bikát - képpel

Infostart
2007. június 19. 09:45
A brit légierő helikoptere mentett ki egy lyukba szorult bikát. A szerencsétlen állat napokig volt beszorulva, mire a gazdája felfedezte, de segíteni nem tudott rajta.

Szerencsésen túlélte a bika a több napos fogságot, és a másfél kilométeres repülést is. Azért kellett a brit légierő Sea King helikopterét riasztani, mert másképp nem lehetett kimenteni az egytonnás bikát a szűk lyukból.

A személyzet az ásásban is segített, hogy legalább a hevedert át tudják bújtatni az állat hasa alatt, hogy a helikopter ki tudja emelni a lukból. Harminc méteres magasságban repültek vele a közeli farmra.

A légierőt a skót állatvédők hívták segítségül. "Nagyon hálásak vagyunk a légierőnek, mert nélkülük kemény munka lett volna kimenteni az állatot. Most már csak imádkoznunk kell, hogy a bika rendbe jöjjön" - nyilatkozta szervezet egyik vezetője.

A légierő kinlossi mentőközpontjának szóvivője hozzátette: "Bár elsődleges feladatunk az életmentés, ha tehetjük, mindig segítünk az állatok kiszabadításában is."

"Ráadásul gyakorlatnak sem volt utolsó egy ilyen súlyos jószág hevederes mentése. Örülünk, hogy segíthettünk" - hangsúlyozta Michael Mulford.

Az állat lábai eltörtek, de azt még nem tudni, érte-e egyéb sérülés is.