Megerőszakolta, majd azt mondta: "Most segítsen Jézusod!"

Infostart
2007. június 15. 12:45
Ausztráliában elítélték azt a férfit, aki megerőszakolt egy muzulmán nőt, amiért az érdeklődött a kereszténység iránt. Az asszony, akivel már férje sem áll szóba, attól retteg, hogy megölik.

"A szabadság miatt jöttem Ausztráliába, de Abdul Reda elvette tőlem" - mondta az az Irakból menekült asszony, akit a férfi megerőszakolt.

A sydneyi bíróság mindössze harminc perc alatt hozott ítéletet az erőszakoló ügyében: a férfinak legalább öt évet mindenképpen rács mögött kell töltenie, amiért megbecstelenítette a neve elhallgatását kérő nőt.

Abdul Reda egy barátjával látogatta meg a nőt - ismerősét - az egyik ausztrál menekültközpontban. Észrevették, hogy a Bibliát olvassa, és keresztényekkel ismerkedik.

A két férfi kijelentette: a keresztények, és akik érdeklődnek a vallásuk iránt, mind hitetlenek. Hozzátették, hogy az a muzulmán, aki megöli a nőt, a mennybe jut.

A korábbi fenyegetés ellenére Abdul Redának végül sikerült elérnie, hogy a nő találkozzon vele, a férfi azt mondta neki: hírei vannak  Irakban maradt családtagjairól.

Amikor az áldozat megjelent, a férfi leütötte és kétszer megerőszakolta, majd odavetette: "Most segítsen Jézusod!"

Hiába ítélték el támadóját, a nő rettegésben él. Attól tart, hogy Abdul Reda családja bosszúból megöli, vagy becsületbeli gyilkosság áldozata lesz.

"Itt, Ausztráliában is megölhetnek. Korábban nem féltem senkitől. Amikor Szaddám Huszein börtönbe vetett, akkor is erős voltam" - mondta a nő, akivel már a férje sem hajlandó szóba állni, amiért felesége szégyent hozott a családjára.

"Jobb lenne, ha meghalnék" - közölte elkeseredetten a megtört asszony.