Óriásgyík marcangolta szét a szükségét végző gyereket

Infostart
2007. június 4. 20:00
Halálra marcangolt egy komodói sárkány egy fiút Kelet-Indonéziában. A tragédia a Komodo nemzeti parkhoz tartozó egyik szigetén történt.

A rendőrség közlése szerint a kilencéves fiú a szükségét akarta elvégezni a bokrok között, amikor az akár háromméteresre is megnövő gyíkfaj egyik példánya megtámadta.

A gyík megharapta a fiút, majd rángatta, vonszolta, és csak akkor engedte el, amikor a falusiak odaértek és kövekkel dobálták meg. A szigeten nincs klinika, így a fiú kevéssel a támadás után életét vesztette.

A komodói sárkányok a világ legnagyobb ismert gyíkjai, háromméteresre és 140 kilogrammosra nőhetnek meg. A becslések szerint a hüllő háromezer példánya él.

Januárban vidámabb történettel került címlapra egy komodói sárkány: a chesteri állatkertben egy nőstény hüllőnek úgy születtek utódai, hogy előtte párosodott volna.

Ezt a jelenséget parthenogenesis, szűznemzés néven ismeri a tudomány. A kutatók megfigyelték már rovaroknál, például méheknél, valamint mintegy 70 gerincesnél. Részletek itt!