Kirúgták a templomból a kórusvezetőt, mert szexjátékokat árult

Infostart
2007. június 1. 05:12
Az Egyesült Államokban egy pap kirúgta a kórust vezető nőt, mert az orgonistaként is működő asszony nem volt hajlandó befejezni a szexuális játékok árusítását.

Linette Servais éppen 35 éve dolgozott már a templomban, amikor Dean Dombroski atya magához hívatta.

A nő azt hitte, hogy megdicsérik áldozatos munkájáért, ám legnagyobb megdöbbenésére ehelyett ultimátumot kapott: vagy otthagyja munkáját a Pure Romance (Tiszta románc) nevű cégnél, vagy abba kell hagynia templomi munkáját.

A nő szerint annak ellenére, hogy imádta a templomi tevékenységét, nem volt nehéz meghoznia azt a döntést, mely szerint inkább a megélhetését biztosító munkát választja.

"Linette egy olyan cég tanácsadója, amely szexuális természetű termékeket árul, ami nem egyeztethető össze az Egyház tanításaival" - írta Dean Dombroski a döntést megindokló, a kongregációnak címzett levelében.

A levélre az elbocsátott asszony hasonlóképpen válaszolt, kifejtve, hogy munkája során házasságban élő nőknek ad el a kapcsolatukat segítő eszközöket. "Ez az üzlet sokkal többről szól, mint szexuális játékokról. Hatalmat ad a nőknek és segít erősebbé tenni a kapcsolataikat" - fogalmazott Linette Servais.