A Loch Ness-i szörny visszatért? - videóval

Infostart
2007. június 1. 20:05
Egy amatőr kutató, Gordon Holmesazt állítja, hogy sikerült videofelvételt készíteni a Loch Ness-i szörnyről.

Az 55 éves férfi felvételét az egyik legjobb minőségű videónak tartják a Loch Ness-i szörny rendszeres megfigyelői, amelyet valaha készítettek az állítólagos élőlényről.

"Nem hittem a szememnek, amikor megláttam a 15 méter hosszú, fekete dolgot, amely nagyon gyorsan úszott a vízben" - mondta Gordon Holmes, aki múlt szombaton készítette a felvételt a skóciai tónál.

Hozzátette: a rejtélyes élőlény óránkénti tíz kilométeres sebességgel úszott, és egyenes tartotta az irányt.


"Először azt hittem, hogy egy hatalmas angolnát látok, amelynek kígyószerű tulajdonságai vannak. Ez megmagyarázhatná az utóbbi évek gyakori Loch Ness-i észleléseit" - tette hozzá az 55 éves férfi.

Egy skót tengerbiológus, a Loch Ness 2000 központ munkatársa kiemelte, hogy alapvetően szkeptikusnak tartja magát, de a videó a legjobb felvétel, amit valaha látott.

Adrian Shine hozzátette: a felvétel amiatt is hasznos, mert látszik a háttér is, és a földrajzi jellegzetesség révén kiszámítható, hogy a lény mekkora és milyen gyorsan halad a vízben.

A tavat rengeteg mítosz és rejtély veszi körül, amióta egy középkori legendában megemlítették, hogy egy szörnyet láttak a vízben.

Az állítólagos élőlényt az újkorban először 1933-ban észlelték, és azóta több fénykép és videofelvétel készült róla, ám ezek többségéről kiderült, hogy hamisítványok.

A Nessie létezésében hívők egy része egy kihaltnak tartott dinoszauruszfaj fennmaradt egyedének tartja az állítólagos szörnyet, mások szerint pedig egy tokhalfajról lehet szó. A tudósok egyik elmélete azt állítja, hogy a vízben felfúvódó fatörzseket nézik a Loch Ness-i szörnynek az emberek.