Hétszázezerért Görögországba, taxival

Infostart
2007. május 31. 07:23
Taxit bérelt egy idős nő, hogy délkelet-angliai otthonából görögországi nyaralása helyszínére jusson, mert nem kedveli a repülést. Az utazás végén óriási összeg ütötte a taxis markát.

A 89 éves Kathleen Searles és barátnője, a 73 éves Wendy Turner repülés helyett eltaxizott a délkelet-angliai Suffolkból Görögországba. A sofőr, Julian Delefortrie élete legnagyobb viteldíját kapta az utazásért.

A barátnők a calais-i kompnál ültek taxiba, és útban a görögországi Édesza felé megálltak Münchenben és Belgrádban.

Kathleen és Wendy öt napon át látogatta az ókori emlékeket a déli országban, majd hazaindultak: további öt napot utaztak visszafelé, miközben eltöltöttek egy-egy éjszakát Belgrádban, Budapesten, Linzben és Frankfurtban.

Ahelyett, hogy egy-egy 59 fontos (körülbelül 22 ezer forintos) repülőjegyet váltottak volna, Kathleen 2 ezer fontot (csaknem 740 ezer forintot) fizetett a taxis utazásért.

"Öreg vagyok, nincs kedvemre a repülés. Nem szeretem már a repülőtereket és utálom, hogy ha kerekesszékkel tologatnak körbe" - mondta Kathleen Searles.

"Többször utaztam már Julian taxijában Londonbam. Azt gondoltam, Görögországba is kényelmes lenne így elutazni" - tette hozzá az özvegy, aki szerint ez remek lehetőség volt arra is, hogy útközben sok más szép helyet is megnézzenek, amire, ha repülnek, nem lett volna lehetőség.

A sofőr, a 63 éves Julian Delefortrie szerint is nagyszerű volt az utazás.

"Amikor Kathleen megkérdezte, hogy lenne-e kedvem Európába utazni, azt válaszoltam: nagyon jó lenne. De nem gondoltam, hogy az úti célnak Görögországot nevezi meg" - mondta a taxis.