A hörcsög csaknem megölte gazdija apját

Infostart
2007. május 31. 09:41
Csaknem meghalt egy férfi Nagy-Britanniában, miután megharapta kislánya hörcsöge. A harapás allergiás reakciót váltott ki az apa szervezetében, amely légzési nehézségeket okozott.

Az 50 éves férfi hiába vette be szokásos gyógyszereit, allergiás reakciója anafilaxiás sokká fejlődött. Amikor a családtagok hívására a mentők a helyszínre értek, a férfi eszméletlen volt, és már kékülni kezdett: elzáródott a légútja.

A hörcsögszakértők az Egyesült Királyságban korábban sosem hallottak ilyen esetről, bár néhány évvel ezelőtt egy japán férfi meghalt, miután megharapta a kedvence.

A boncolás során kiderült, hogy a férfival asztmaroham végzett: allergiás volt az állat nyálában található egyik proteinre.

Húsz éve tartok hörcsögöket, de ilyesmiről még nem hallottam. Nagyon-nagyon rossz állapotban kell lennie az immunrendszerének ahhoz, hogy valakinél ilyen súlyos következményei legyenek egy ilyen esetnek - mondta a brit hörcsögtartók szövetségének vezetője.

Normális esetben a hörcsögök nem hordoznak emberre is veszélyes betegségeket. Jóval nagyobb esélye van annak, hogy a hörcsög kap el valamit az embertől - tette hozzá Wendy Barry.

A dráma akkor történt, amikor a férfi kislányának hörcsöge megszökött. A kedvenc egy padlódeszka alatt keresett menedéket, és akkor harapta meg a férfit, amikor az utána nyúlt.