Kalapács alatt Michael Jackson paszományos mentéje

Infostart
2007. május 30. 17:09
Szerdától két napon keresztül tart az a monstre árverés, amelyen a "pop királyának" kikiáltott Michael Jackson több ezer értéktárgyára lehet licitálni. A Las Vegas-i aukcióval a szervezők több millió dolláros bevételre számítanak.

Michael Jackson szórta a milliókat, most azonban az árverés szervezői akarnak kasszírozni milliókat a gyűjtőktől.

Mint a Guernsey aukciós ház vezetője elmondta az AFP-nek, több ezer tárgy keres gazdát. Jackson tárgyaiból ekkora árverést még soha nem tartottak.

A Las Vegas-i Hard Rock Hotelben és Kaszinóban tartott rendezvényt élőben lehet nézni az interneten.

Mente és aranylemez


És hogy mit kapkodhatnak szét a rajongók és a gyűjtők? Például Jackson aranypaszományos vörös mentéjét, amelyet a nyolcvanas évekbeli koncerteken viselt.

Vagy licitálhatnak az énekes első aranylemezére, amelyet 1982-ben kapott a Thriller című albumáért.

A 200 koncertruha mellett a fiatal Jackson személyi igazolványa is kalapács alá kerül, továbbá dedikált lemezek és kották.

A gyermekzaklatási ügye után a nyilvánosságtól jobbára elzárkózó popsztár először ellenezte az aukciót. Megakadályozni ugyanakkor nem tudta, mert a tárgyak egyik ismerőse tulajdonában voltak.

Jótékonyságra is jut

Amikor az illető tönkrement, a hitelezők rátették a kezüket a kollekcióra. Jackson ügyvédei pedig végül alkut kötöttek. A részletek nem ismertek, de kiderült, hogy a bevétel egytizedét jótékonysági célokra fordítják.

A drágább tételek között van Jackson magán-vidámparkja és palotája, Neverland adásvételi szerződése.

Két évvel ezelőtt, amikor a bíróság felmentette a gyermekmolesztálási vádak alól, Jackson otthagyta a ranch-ot és Bahreinbe költözött.

Időközben visszatért az Egyesült Államokba, Las Vegasban él és a hírek szerint új albumot készít.