Megdöbbentő családi tragédia Óbudán

Infostart
2007. május 19. 14:26
Egy halott nőt, egy kórosan sovány férfit, valamint egy koplaltatott kisgyermeket találtak a rendőrök az óbudai Amfiteátrum utca egyik lakásában. Egyelőre a nyomozók sem tudják, miért nem táplálkoztak a család tagjai, az biztos, hogy nem a szegénységük miatt.

A nyomozást vezető Szigeti József alezredes az Inforadio.hu-nak elmondta: a mentőorvos azt állapította meg, hogy a nő a koplalás, egészen pontosan gyomorvérzéses sokk miatt halt meg, de a boncolás később megállapította: spontán vetélés okozta sokk vezetett a halálhoz.

Ugyanakkor könnyen elképzelhető, hogy a folyamatos éhezés hozzájárult a vetéléshez; a 166 centiméter magas nő holtteste mindössze 43 kilogramm volt - tette hozzá Szigeti József.

A 2 éves kislány - szülei 2004 óta éltek együtt - életveszélyes állapotban volt, amikor pénteken megtalálták, de az ellátásnak köszönhetően jelenleg már túl van az életveszélyen. A jelek szerint őt táplálták legtovább a családban.

A rendőrtiszt közölte: a család férfi tagja is hosszú ideje éhezett, a rendőrök megérkezésekor zavartan viselkedett, jelenleg kórházban ápolják, és folyékony készítménnyel táplálják.

Gyanúsítás és rejtélyek

A férfit őrizetbe vették, a kórházban őrzik, és kezdeményezik az előzetes letartóztatását. Emberölés kísérletével gyanúsítják, mivel nem adott enni gyermekének, illetve segítségnyújtás elmulasztásával, mert nem tett semmit felesége halálának megelőzéséért. Jelenleg még nincs kihallgatható állapotban, nem tudnak vele kommunikálni.

Feltételezzük ugyan, hogy a hölgy nem akart segítséget kérni, de amikor már öntudatlan állapotban volt, mindenképpen mentőt kellett volna hozzá hívni - hangsúlyozta Szigeti József.

Az alezredes elmondta: a család egy ideje elzárkózott a külvilágtól, a rendőrségtől a férfi testvére és szülei kértek segítséget.

A rendőrtiszt szerint bár kikapcsolták az áramot, a lakásban számos műszaki cikket találtak, ezek értékesítésével a család könnyen pénzhez juthatott volna; ezért kizárható, hogy a családtagok a szegénység miatt nem ettek.

Minden bizonnyal tudatos elhatározásról van szó, de ennek okait még nem ismerjük - tette hozzá.