"Túl alacsony vagyok, hogy megöljem"

Infostart
2007. május 18. 20:35
Egy két évvel ezelőtt készült videofelvételen azt mondta a gyilkossággal vádolt zenei producer, Phil Spector, túl alacsony ahhoz, hogy képes lett volna lelőni Lana Clarksont.

Phil Spector a felvételen kiemelte: mindössze 165 centiméter magas, a nő viszont, akinek a megölésével vádolják, 180 centiméteres, és mivel magassarkú cipőt viselt halála estéjén, még 7-8 centimétert kell ehhez hozzászámítani.

"Lana Clarksont álló helyzetben érte a golyó, és a lövés lefelé irányult, így én fizikailag képtelen lettem volna leadni egy ilyen lövést. Túl alacsony vagyok ahhoz, hogy megöljem" - védekezik a 67 éves zenei producer a legtöbb amerikai televízióban leadott felvételen. Spector szerint a nő saját magát lőtte meg.

A Spector által elmondottakkal ellentétes tanúvallomást tett egy brazil sofőr, Adriano De Souza, aki a ház előtt várakozott autójával a gyilkosság idején.

A férfi a Los Angeles-i tárgyaláson elmondta, hogy egy durranást hallott, majd kijött a házból a zenei producer, és azt mondta: "azt hiszem, megöltem valakit."

A vád szerint a zenei producer villájában megölte a pincérnőként dolgozó Lana Clarksont 2003-ban, miután az visszautasította közeledését.

Spectort 2003 novemberében tartóztatták le, majd egymillió dolláros óvadékért szabadlábra helyezték.