Nézze meg a Széna téri túszejtő fegyvereit!

Infostart
2007. május 17. 20:49
Bemutatta a rendőrség a Széna téri túszejtő házában talált fegyvereket és lőszereket. A Nemzeti Nyomozó Iroda főosztályvezetője elmondta: a fegyverek közül kettőt tíz évvel ezelőtt egy lakásbetörésnél, valamint egy autó feltörésénél használtak.

Alkoholt fogyasztott a Széna téri túszszedő a bankrablás előtt - derült ki az orvosszakértői vizsgálatokból.

Csizner Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Főosztályának vezetője elmondta: a vizsgálat szerint az elkövető közepes szintű alkoholos befolyásoltság alatt volt, és a boncolás során az elkövető szervezetében kábítószer fogyasztására utaló jeleket találtak.

Csizner Zoltán beszámolt arról is, hogy az elkövetőnél tartott házkutatás során több fegyvert és lőszert találtak. A Nemzeti Nyomozó Iroda főosztályvezetője elmondta: a fegyverek közül kettőt tíz évvel ezelőtt egy lakásbetörésnél valamint egy autó feltörésénél használtak.


Volt hozzájuk lőszer is (Fotó: InfoRádió - Litauszky Balázs)

Azt még vizsgálják, hogy a Széna téri túszejtő volt-e akkor az elkövető, vagy csak később kerültek hozzá a fegyverek. A lakásban több olyan eszközt találtak, amit tűzszerészek vizsgáltak meg. Egy eszközről derült ki hogy robbanószer.

Csizner Zoltán újságírói kérdésre elmondta: van arra vonatkozó információjuk, hogy az elkövető többször megfordult a tavaly őszi Kossuth téri tüntetéseken, de mivel ott semmilyen erőszakos cselekményben nem vett részt, a nyomozást nem folytatták ebben az irányban.