Elképesztő orvosi csoda: túlélte a "belső lefejezést"

Infostart
2007. május 17. 12:02
Egy 30 éves amerikai nő túlélte, hogy egy karambolban a feje és gerincoszlopa elvált egymástól. A koponyát különleges módszerrel rögzítették az orvosok.

Shannon Malloy januárban szenvedett súlyos autóbalesetet, aminek következtében koponyája elvált gerincoszlopától, ám a bőr, a belsőszervek és a gerincagy sértetlen maradt.

Az orvostudomány a meglehetősen ritka állapotot "belső lefejezésnek" hívja. A beteg ilyenkor képtelen irányítani a fejmozgását. Az idegkárosodásokat szenvedett nő nehezen nyelt, de nem bénult le.

Egy denveri gerincspecialista, Dr. Gary Ghiselli azt mondta, hogy sem ő, sem a kollégái nem láttak korábban hasonló esetet, amikor egy ilyen sérülést valaki túlél.

Az orvosok csodával határos módon mentették meg a nő életét: csavarokkal rögzítették a fejet és a nyakat, valamint egy speciális fejtartó szerkezetet erősítettek a sérülés helyére.

Ezáltal sikerült stabilizálni Malloy állapotát, és olyannyira megerősítették a nő nyakát, hogy már a tartót is eltávolították.

A folyamat azonban nem ment könnyen. "A koponyám ötször vált el a nyakamtól. Minden alkalommal, amikor megpróbálták odarögzíteni, elmozdult" - mondta a jelenleg már jobban lévő Malloy.