Szenzációs fordulat Diana hercegnő halála ügyében

Infostart
2007. május 16. 10:02
Akár az angol királynőt is kikérdezhetik Diana halála ügyében. A hercegnő volt szeretőjének apja, Mohamed al-Fayed ügyvédje ugyanis a királyi család több tagjának meghallgatását kezdeményezte.

A jogász szerint II. Erzsébetnek azt az állítólagos kijelentését kellene megmagyaráznia, amelyet a hercegnő 1997-es halála után mondott Diana komornyikjának.

Utóbbi, Paul Burell azt állítja ugyanis, hogy az uralkodó a tragikus párizsi baleset után arra figyelmeztette, hogy "olyan erők dolgoznak, amelyekről nem tudunk semmit".

Mohamed al-Fayed ügyvédje a londoni bíróság előzetes meghallgatásán indítványozta, hogy II. Erzsébet személyesen magyarázza meg, mire gondolt pontosan.

Michael Mansfield azt állítja, hogy a rendőrségi dokumentumokból kivágták az erre a beszélgetésre utaló nyomokat, hozzátéve: eddig senki nem kérdezte II. Erzsébetet erről a kijelentéséről.

A halottkém, Butler-Sloss bárónő elmondta: a dokumentumokat az ő kérésére szerkesztették át, de nem befolyásolta al-Fayed munkatársainak az iratokhoz való hozzáférését.

A bárónő hallatlan ötletnek nevezte a királynő meghallgatását, aminek nem ismeri az eljárásmódját.

Mohamed al-Fayed el szeretné érni, hogy Fülöp herceget, valamit a trónörököst, Károly herceget is kikérdezzék a vizsgálatban.