Petíció Paris Hiltonért: "ő egy példakép"

Infostart
2007. május 9. 12:32
Petícióban kérik Paris Hilton hívei Arnold Schwarzenegger kalifornai kormányzót, hogy gyakoroljon kegyelmet a hivatásos híresség ügyében, akinek jövő hónapban kellene vezetési kihágás miatt 45 napra börtönbe vonulnia.

A petíció megfogalmazói szerint Paris Hiltont bűnbakként használták fel a hatóságok, amikor 45 napos elzárásra ítélték azért, mert annak ellenére autóba ült, hogy felfüggesztették a jogosítványát. Támogatói szerint a hivatásos hírességen akartak példát statuálni az ittasan vezetőkkel szemben (Paris Hilton jogosítványát ezért vonták be).

A hotellánc-örökösnőnek június 5-én kell börtönbe vonulnia, ellenkező esetben azt kockáztatja, hogy megduplázzák büntetésének mértékét.

Természetesen a börtön gondolatától rettegő Paris Hilton maga is a kezdeményezés mögé állt, és a MySpace-en mindenkit erre buzdított. A petíció olyan példaképnek festi le a leginkább botrányairól és magamutogatásáról elhíresült dúsgazdag örökösnőt, aki reményt nyújt az embereknek az Egyesült Államokban és szerte a világban.

"Szépséget és izgalmat csempész legtöbbünk földhözragadt életébe" - fogalmaz a beadvány, amely nem felejt el megemlíteni más neves amerikai közéleti szereplőket, akiknek a történelem folyamán megbocsátották tévedéseiket.

"Ha a néhai Gerald Ford elnök szívében meg tudott bocsátani a néhai Richard Nixon elnöknek a hibáiért, mi kétségtelenül támogatjuk azt, hogy Paris Hiltonnak is megbocsássanak őszinte hibájáért" - írja kissé érdekes érveket felhasználva a petíció szerzője.

Arnold Schwarzenegger sajtófőnöke az ügy kapcsán azt nyilatkozta, hogy a kormányzó egyetlen ügyben sem kíván addig döntést hozni, amíg az egyén ki nem merítette összes jogi lehetőségét.

Korábban az örökösnő szülei is jelezték, hogy a kaliforniai kormányzóhoz fordulnak kegyelemért.

Paris Hilton ügyvédei már bejelentették, hogy fellebbeznek az ítélet ellen.