Az áldozat nyakában maradt a konyhakés

Infostart
2007. május 1. 09:03
Brutális gyilkosság áldozata lett egy brit nő Indiában: Denise Higginst elvágott nyakkal találták meg nappalija padlóján.

A holttestet egy riksa vontató találta meg, aki kirándulni vitte volna az 52 éves brit nőt, majd értesítette a rendőröket.

A gyilkos fegyver, egy konyhakés az áldozat nyakában maradt, a test mellett pedig cigarettás dobozokat és alkoholos italok üvegeit találták szétszórva.

A gyilkossággal gyanúsított 27 éves indiai férfit, Anand Kamblét a holttest felfedezése után nem sokkal őrizetbe vették. A helyi rendőrség szóvivője közölte, hogy a férfi hét vagy nyolc alkalommal járt a nő házában az utóbbi hónapokban.

A rendőrség a szexuális indítékot és a rablást is kizárta.

"Mondott neki valamit, amitől a férfi dühbe jött. Nem tudjuk, hogy mi lehetett az. Jobban kellett volna vigyáznia, és nem lett volna szabad ilyen embereket beengedni a házába" - emelte ki a szóvivő.

Az 52 éves nő tavaly költözött a tengerparti üdülőhely, Goa közelébe, miután nyugdíjba ment.

Az elmúlt öt hónapban három brit lett gyilkosság áldozata Indiában. Decemberben egy 23 éves, jótékonysági szervezetnél dolgozó férfi halt meg eddig ismeretlen körülmények között, egy hónappal később pedig egy 40 éves turistát öltek meg, és akasztottak fel egy fára az ázsiai országban.