Újabb fordulat a sztárproducer gyilkossági ügyében

Infostart
2007. április 11. 05:04
A gyilkossággal vádolt Phil Spector ügyvédei azzal fognak érvelni védencük ártatlansága mellett, hogy az áldozat, Lana Clarkson öngyilkosságot követett el, és nem a híres zenei producer lőtte le.

A bíróságra benyújtott bizonyítékok között található több e-mail is, amelyekben Lara Clarkson arról vall, hogy depresszió gyötri vőlegényével való szakítása és színésznői karrierje zátonyra futása miatt.

A korábban a Beatlesszel és külön John Lennonnal is dolgozó zenei producer a vád szerint 2003-ben megölte a pincérnőként dolgozó Lana Clarksont.

A rockzenét a wall of sound technikával forradalmasító Phil Spectort azután vették őrizetbe, hogy a nő holttestét megtalálták a producer Los Angeles-i otthonában.

A jelenleg egymillió dolláros óvadék ellenében szabadlábon lévő férfi egy barátjának azt írta: a színésznő egy "véletlenszerű öngyilkosság" miatt halt meg. Spector egy korábbi interjúban úgy fogalmazott, a nő megcsókolta a pisztolyt.

Az ügyész korábban azt közölte, hogy Lana Clarkson az ajtó mellett ült, és távozni készült a producer otthonából, így valószínűtlen, hogy hirtelen fejbe lőtte magát. A halottkém ugyanakkor a nő mindkét kezén lőpornyomokat talált, ami igazolhatja, hogy öngyilkosságot követhetett el.

A per jövő héten az esküdtek kiválasztásával folytatódik.