Börtön várhat a filmsztárra a "sértő házasság" után

Infostart
2007. április 11. 05:32
Megsértette a hindu szokásokat, ezért érvényteleníthetik a brit szinésznő, Liz Hurley házasságát, és börtönbe is zárhatják indiai üzletember férjével együtt.

Egy hívő hindu, Vishni Khandelwal jogi lépéseket indított a házaspár ellen, mert véleménye szerint a múlt hónapban Indiában tartott esküvőn súlyosan megsértették a szokásokat.

A házasságkötő terembe lépve Liz Hurley nem vette le a lábbelijét, noha a hindu törvények ezt előírják. A beadványban kifogásolja azt is, hogy az ifjú házasok megcsókolták egymást, valamint alkoholt ittak, pedig a szokások szerint mindkettőjüknek józannak kell maradni. Az indiai vallás és kultúra megsértésének tartják továbbá, hogy a filmsztár esküvői ruhája nem takarta el egész testét.

A bizonyításban a brit színésznő apósa, Arun Nayer is segédkezik, aki nem ápol jó viszonyt Liz Hurley-vel, valamint felhasználják az egyik magazin esküvőről készített fotóit is. Az após nem ismeri el az ifjú pár házasságát, és úgy véli, a színésznő tiszteletlenül bánik férje családjával.

A hindu vallás szándékos megsértése hároméves börtönbüntetéssel sújtható, bár jogászok szerint nem valószínű, hogy a színésznőt és indiai üzletember férjét a legsúlyosabban elítélik.