Alaposan meghökkentek a soproni rendőrök

InfoRádió / MTI
2007. április 8. 16:21
Két fegyveres férfi kirabolt egy játéktermet Sopronban, az alkalmazottat megbilincselték és a WC-be tuszkolták - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Kocsis Tünde alezredes tájékoztatása szerint a kaszinóba reggel hét óra előtt két férfit tért be, játszottak a gépeken, vesztettek kevés pénzt, majd negyedóra után távoztak.

Néhány perc múlva az egyikük egy harmadik férfival visszatért. Befogták a nő száját, majd a WC-be tuszkolták, megbilincselték, és fegyverrel arra kényszerítették, hogy adja át a kassza kulcsát. Kinyitották a pénztárgépet, és százezer forint zsákmánnyal távoztak.

Az alkalmazott (miután a WC-t nem tudták rázárni, mert az ajtóban nem volt kulcs) egy idő után előmerészkedett, és megbilincselt kézzel besétált a városi rendőrkapitányságra. A meghökkent rendőröknek lakatost kellett hívniuk, mert ilyen típusú bilincset a magyar rendőrségnél nem használnak.

A rablók valószínűleg külföldiek, mert a játékterem alkalmazottja szerint törve beszélték a magyart, és többször különböző idegen nyelveken próbáltak vele szót érteni.