"Sosem láttam ehhez hasonlót"

Infostart
2007. április 6. 05:04
A parti őrség helikoptere segítségével mentették meg a papagája megmentésére induló férfit, aki egy fa tetején ragadt.

William Hart egy több mint 18 méter magas fára mászott elszökött fehér kakaduja, Geronimo után. A madár azután repült el, hogy a férfi kislánya megetette, de nem zárta vissza rendesen a kalitka ajtaját.

Miután a férfit észrevették, mintegy 30 rendőr és tűzoltó gyűlt a fa köré. A talaj azonban annyira csúszós volt, hogy nem tudtak létrát támasztani a törzshöz.

Harmadszorra sikerült

Ezután a houstoni rendőrség vízimentő-csapata érkezett a helyszínre, egy kötél segítségével próbálták meg elérni a férfit, a kísérlet azonban befuccsolt, mivel a kötél túl rövidnek bizonyult.

Alkonyodni kezdett, amikor a mentőcsapat úgy döntött, a galvestoni parti őrség munkatársaihoz fordul.

Nem volt idegbeteg

Mielőtt a szervezet helikoptere lehozta volna a férfit a fa tetejéről, a lentiek annak lehettek szemtanúi, hogy William Hart az egyik ágon áll inge alatt a kakaduval, és cigarettázik.

"Tizennyolc éve vagyok tűzoltó, de sosem láttam ehhez hasonlót" - mondta az egyik segítő.

A 35 éves férfi sértetlenül ért földet: néhány karcoláson és egy csípésen kívül - amit a rémült madár okozott, amikor gazdája elkapta - nem esett más baja.

Az ijedt madarat magához szorítva elmondta: meglepte a hűhó, amit az esete okozott, és egyáltalán nem tűnt úgy, hogy megbánta volna a történteket. "Õ az én kicsikém. Újra megtenném" - mondta.