Vízágyúval ártalmatlanították az öngyilkosságra készülő gyilkost

Infostart
2007. április 5. 17:59
Vízágyú segítségével hiúsították meg egy emberöléssel vádolt férfi öngyilkossági kísérletét Kínában.

Az öngyilkosságra készülő férfi az egyik kínai kórház nyolcadik emeleti kórtermének ablakába ült ki, és azzal fenyegetett, hogy leugrik.

"Azt követelte, hogy jöjjön oda egy újságíró, így a speciális egységet két csoportra osztottuk: az egyik a kórterem ajtaja elé vonult egy zsurnalisztával, míg a másik az ablak alatt felfújt egy óriási légpárnát" - mondta Hou Shaokai, a város speciális rendőrségének vezetője.

"Attól tartottunk, hogy megöli magát, ezért úgy határoztunk, megkérjük a tűzoltóságot, hogy tegye ártalmatlanná egy vízágyúval" - tette hozzá.

Az ablakban ücsörgő 55 éves You Wenyi egy hármas gyilkosság gyanúsítottja. Azért ölte meg az embereket, mert szerinte megakadályozták, hogy újra összeházasodjon volt feleségével.

Az ajtóban álló újságíró kérdésekkel vonta el a férfi figyelmét az ablak alatt ügyködő csapatról, akik a légpárnával és egy létra falhoz támasztásával voltak elfoglalva.

Amint a létra elérte az ablakot, a tűzoltók lelocsolták You Wenyit. A férfi lepottyant a párkányról, egyenesen rá a párnára. A rendőrség azonnal őrizetbe vette.