Vádat emeltek a gyerekeket megfőző férfi ellen

Infostart
2007. március 23. 10:01
Két férfi és egy rendőrnő ellen emeltek vádat az indiai hatóságok a "horror háza" néven hírhedtté vált bűnügyben. Delhi egyik elővárosában legkevesebb 19 nőt és gyereket erőszakoltak és gyilkoltak meg.

A szinte példátlan bűnügyben Moninder Singh Pandher üzletembert - valószínűleg az ő házában történtek a borzalmak - összeesküvéssel és a bizonyítékok eltüntetésével gyanúsítják, háztartási alkalmazottját, Surinder Kolit pedig emberrablással, nemi erőszakkal és gyilkosságokkal.

A két férfit már korábban letartóztatták, miután testrészek kerültek elő a Noidában lévő ház közelében lévő csatornából. A jelentések szerint a vádlottak nem tudnak ügyvédet fogadni, mert a jogászok félnek a közfelháborodástól.

Az indiai központi nyomozó hivatal igazgatója Delhiben közölte: gyanújuk szerint Moninder Pandher bordélyként használta a házát, de az eddigi adatok szerint a gyilkosságokban nem vett részt.

Arun Kumar elmondta: a gyilkosságokkal vádolt Surinder Koli minden bizonnyal pszichopata, aki maga is elismerte, hogy evett néhány meggyilkolt gyermek húsából. Az igazgató elképzelhetőnek tartja, hogy a férfi nekrofil.

A nyomozás vezetője az üzletember viszonylagos ártatlanságára visszatérve azt mondta: eddig még nem volt példa arra a világ kriminalisztikájában, hogy két pszichopata együtt éljen és kövessen el bűncselekményeket.Rendőrt is őrizetbe vettek

A harmadik gyanúsított Simranjit Kaur, akit csütörtökön vettek őrizetbe, és azzal vádolják, hogy hanyagságával hátráltatta a nyomozást. A rendőrnő tagadja a vádakat.

A központi nyomozó hatóság egyébként éppen azért vette kézbe a bűnügyet, mert a körzeti rendőrség sokak szerint semmit nem tett az ügy megoldása érdekében.

A helyiek azt mondják: a rendőröket nem érdekelte igazán a dolog, mert az áldozatok valamennyien szegények voltak.

A környéken az utóbbi két évben körülbelül negyven ember tűnt el, többségben gyermekek, akiket a korábbi hírek szerint édességgel csábítottak a "horror házába".