Megbililncselték Keanu Reevest, mert elgázolt egy fotóst

Infostart
2007. március 21. 08:40
Autójával fellökött egy paparazzót Keanu Reeves, ami után a rendőrök megbilincselték a sztárt. A csuklótöréssel kórházba szállított fotós attól félt, hogy meg fog halni. A színész ügyvédje ugyanakkor cáfolta, hogy a balesetet szándékosan okozta volna Reeves, szerinte a fotós állt az autó elé.

A 42 éves filmsztár autójával éppen elhagyta a Los Angeles közelében lévő Los Verdes County golfklub Avenida Tranquila szálláshelyének parkolóját, amikor egy paparazzó lefényképezte.

Keanu Reeves autójával súrolta a fotóst, aki ettől elesett, és mentőt kellett hívni hozzá - mondta Ed Hernandez, a helyi seriffiroda munkatársa. A balesetben a színész nem sérült meg, míg a fotóst csuklótöréssel kórházba szállították.

A rendőrök megbilincselték a sztárt, de később elengedték, míg az, hogy vádat emelnek-e ellene, a héten derül ki.

A fotós, a 27 éves Alison Silva ugyanakkor másképp emlékszik a történtekre. Azt állítja, hogy lefényképezte a színészt, aki elhajtott, de hirtelen visszafordult az úton, és egyenesen nekivezette az autót.
A paparazzót a térdénél ütötte meg a jármű, és a földre zuhant. A fotós szerint a színész ekkor azt mondta: "Istenem, mit tettem?", és segített neki felkelni a földről. Alison Silva hozzátette: attól félt, hogy meg fog halni.

A fotós azt is állította, hogy Keanu Reeves csak azért segített neki, mert egy szemtanú hívta a rendőrséget.

Jay Lavely, a színész ügyvédje cáfolta az állításokat, és közölte: a történtekről inkább a fotós tehet, mint a sztár. Az ügyvéd szerint a paparazzo már a golfklubba érkezésekor követte Reevest, majd amikor a színész beszállt a kocsijába, eléállt.

Keanu Reeves feltételezte, hogy arrébb fog állni, és lassan elindult - tette hozzá Lavely. Elmondta: ha az autó véletlenül érintkezésbe is lépett a fotós testével, biztosan nem volt olyan erős, hogy sérülést okozzon neki, vagy fellökje.