A részeg férfi felhajtott szoknyával feküdt az árokban

Infostart
2007. március 21. 05:40
Egyre több lengyel szeretne megszabadulni a szoknyás skótoktól, vagy legalábbis gátat vetni annak a zavaró szokásnak, hogy a részeg brit turisták kiltjeiket emelgetve mutogatják magukat.

"Már a sarokig sem mehetünk el úgy, hogy ne lássunk egy skótot, amint azt mutogatja, hogy mi van a kiltje alatt, miközben a barátai fotózzák" - mondta Agnieska Gaspar.

"Egyik nap láttam egyet az árokban, a szoknyája csak a derekát takarta. Részeg volt, az idő pedig fogvacogtatóan hideg. csodálkoznék, ha nem szerzett volna néhány fagyási sérülést" - tette hozzá a krakkói lány.

Lengyelország az utóbbi időben kedvelt úti célja lett a brit turistáknak, főleg az olcsó sör miatt.

A nagyobb lengyel városok vezetőihez már többször is érkezett panasz a részeg britekre, akik gyakran kanbulikra érkeznek az országba, de a kiltemelgetős skótok új dimenziót adtak a kérdésnek.

A vroclaviak már ott tartottak, hogy meg akarták tiltatni a szoknyaviselést, persze csak a férfiaknak, a helyi rendőrség azonban közölte: ilyen nem tehetnek.

A rendőrök azonban ígéretet tettek arra, hogy rajta tartják a szemüket a skótokon.

"A rendőrség azt mondta, nem tilthatjuk be a kilt viselését a városban, mert az egy elfogadott viselet, nincs benne semmi zavaró. Azért foglalkozunk a kérdéssel, mert sokan panaszkodtak, hogy zavarja őket a skótok magamutogatása, és szerintünk sem illő az ilyen viselkedés a városunkban" - mondta az egyik városatya.

"Miért akarnánk látni, mit hordanak a skótok a kiltjük alatt?" - tette fel a kérdést.